Σελίδες

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

Να ξεκινήσω με Android ή IOS προγραμματισμό ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:
 


Πολλοί στις μέρες παρακινούνται να φτιάξουν το πρώτο τους application. Το ερώτημα όλων είναι .. “Πως να ξεκινήσω ; Τι πρέπει να κατεβάσω ; Πως μπορώ να φτιάξω μια καλή εφαρμογή ;”.

Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε στα πρώτα βήματα με tutorials στα Ελληνικά. Το να μάθεις να φτιάχνεις εφαρμογές σε Android και IOS δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε και απλό. Δεν θα φτιάξεις μέσα σε 5 μέρες την εφαρμογή που θα κατακτήσει το Google Play Store και τo App Store. Θέλει υπομονή και φαντασία. Βήμα – Βήμα και με μέθοδο θα φτάσεις τον στόχο σου.


Ένα ακόμη ερώτημα που βασανίζει όσους θέλουν να ασχοληθούν με το App Developing είναι :

Με τι να ξεκινήσω .. Android ή IOS , ποιό είναι καλύτερο ;

Android ή IOS ποιό είναι πιο εύκολο ; Ποιό έχει μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό

Ας τα πουμε από την αρχή

Ποιό είναι οι βασικοί παράγοντες που θα επιρρεάσουν την επιλογή μας ;

  • Τοποθεσία 
  • Κοινό – Δημογραφικά στοιχεία 
  • Οικονομική δυνατότητα 

Τοποθεσία, τοποθεσία..

Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια χώρα θέλουμε να επικεντροθούμε. Επειδή μένουμε στην Ελλάδα, η χώρα μας είναι ο πρώτος στόχος, γιατί εδώ θα μπορέσουμε να προωθήσουμε ποιό εύκολα την εφαρμογή μας (Φίλους στο facebook κτλ).

Άρα πρέπει να μελετήσουμε την χρήση των κινητών συσκευών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Google στην χώρα μας, το 36% του πληθυσμού διαθέτει κάποιο smartphone, ενώ οι χρήστες κινητών αποτελούν το 136% του πληθυσμού! Τέλος τo 40% των κατόχων κινητών τηλεφώνων έχει πρόσβαση στο internet μέσω της συσκευής τους.

Κοινό – Δημογραφικά στοιχεία

Στη Συνέχεια πρέπει να μελετήσουμε τι λειτουργικό χρησιμοποιούν οι χρήστες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα στην Ελλάδα το 35% του πλυθισμού μας χρησιμοποιεί Android, ενώ το 38% χρησιμοποιεί IOS. Σε παγκόσμιο επίπεδο το 82 % χρησιμοποιεί Android και σχεδόν 14 % IOS.


Βασικό στοιχείο είναι, πως οι χρήστες IOS ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε εφαρμογές. Άρα μια εφαρμογή για iphone έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σου φέρει χρήματα.


Επίσης για να φτιαξουμε μια πετυχημένη εφαρμογή πρέπει να προσφέρει μια υπηρεσία, Πρέπει να λύνει ένα πρόβλημα. Μόνο τότε θα δείτε των αριθμό των Downloads να ανεβαίνει και αντίστοιχα τα εσοδά σας. Σε επόμενο άρθρο θα δούμε αναλυτικά αυτούς τους παράγοντες.

Οικονομική δυνατότητα

Τέλος η πλατφόρμα που θα επιλέξουμε εξαρτάται από τον εξοπλισμό που διαθέτουμε.

Για κατασκευή android εφαρμογής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδίποτε λειτουργικό στο PC μας (Linux, windows, IOS). Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε είναι το Android Studio ή Eclipse. Επίσης η άδεια για να ανεβάσουμε κάποιο Application στο google play store κοστίζει μόνο 25$ δηλαδή περίπου 18 ευρώ. Βεβαια απαιτήται να έχουμε και μια συσκευή android για την δοκιμή της εφαρμογής μας.

Από την άλλη η κατασκευή IOS εφαρμογών απαιτεί την εγκατάσταση του Xcode. Το πρόγραμμα τρέχει μόνο σε IOS περιβάλλον, σαν αποτέλεσμα θα πρέπει να έχουμε κάποιο PC που τρέχει IOS ή να εγκαταστήσουμε Virtual Machine στον υπολογιστή μας, πραγμα το οποίο απαιτεί το μηχάνημα μας να είναι πολύ δυνατό. Η άδεια της apple κοστόζει 99 $, χωρίς αυτή δεν μπορούμε να δοκιμασουμε την εφαρμογή μας στη κινητή μας συσκευή.

Αξίζει να σημειώσουμε, αντίθετα με την Apple, στο Android δεν χρειάζεται να έχουμε αγοράσει την άδεια για να τρέξουμε την εφαρμογή μας στο κινητό.


Η απόφαση είναι δική σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff